Ubezpieczyciel musi dać auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zorr, w tym kraju to jest normalnie jak w Afryce, żeby czekać 1.5 roku na operacje, co to kurwa ma być, na co idą nasze pieniądze sie pytam :!: :evil:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• JOY
      Rider
      • 2008
      • 641

Na pocieszenie: jest projekt ustawy w którym szkodę z OC sprawcy będzie likwidować nasza własna OC ubezpieczalnia - jeśli to wejdzie warto będzie zadbać o dobre OC we własnym interesie.

Komentarz

• Zorr
        RS
        • 2011
        • 2110

Zamieszczone przez piramida
        Zorr, w tym kraju to jest normalnie jak w Afryce, żeby czekać 1.5 roku na operacje, co to kurwa ma być, na co idą nasze pieniądze sie pytam :!: :evil:
        temat obszaru działań Ministerstwa Zdrowia przyznam się, że mnie przerasta i jednakowoż przeraża. Szkoda że się nie da jak z kompem reinstalować dokładnie wszystko.

JOY to implikuje mnóstwo konsekwencji np.: ubezpieczyciel poszkodowanego (nie winowajcy) zgodzi się na wszystko co chcemy, bo to nie z jego kasy i wykańcza konkurencje a ten drugi ubezpieczyciel będzie zgrzytał zębami i z niecierpliwością czekał na finalną fakturę.
        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• JOY
          Rider
          • 2008
          • 641

No ale teraz to ubezpieczyciel wykańcza nas i my zgrzytamy zębami, a w wielu krajach na zachodzie działa to po nowemu i jakoś się nie pozabijali.
          Ja bym wolał nie użerać się ze śmieciowymi ubezpuiecalniami sprawcy, a choćby i z PZU które udowadnia mi że pognieciony błotnik z motocykla wart jest jeszcze 150 zł.

Komentarz

• Zorr
            RS
            • 2011
            • 2110

JOY, niby tak, ale wiesz że finalnie to i tak zapłacą za to ubezpieczający się?

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

Zamieszczone przez piramida
              Zorr, w tym kraju to jest normalnie jak w Afryce, żeby czekać 1.5 roku na operacje, co to kurwa ma być, na co idą nasze pieniądze sie pytam
              Jakie nasze pieniądze przecież pan minister Jacek Rostowski się jasno wypowiedział że pieniądze ze składek nie są nasze. :evil: Tylko ja się pytam k...a kogo? i z czyich pensji są odciągane.

[ Dodano: Sro 04 Kwi, 12 15:17 ]
              Zamieszczone przez JOY
              PZU które udowadnia mi że pognieciony błotnik z motocykla wart jest jeszcze 150 zł.
              to w takim razie niech PZU go od ciebie odkupi jak jest tyle wart.

Zakłady ubezpieczeń są dobre do brania kasy ale jak już coś od siebie to jest problem.
              Jak ja ubezpieczam co roku OC i AC to nie ma ubezpieczalni która by nie miała problemu z wartością samochodu bo nie ma go w żadnym ich katalogu i zaczyna się co roczna walka o wartość auta i czy jak ukradną to tyle oddadzą. Niektórzy w ogóle odmawiają ubezpieczenia.
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• RABIN
                Rider
                • 2009
                • 450
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie ostatnio wyczytałem w gazecie prawnej o projekcie ustawy dotyczącym likwidacji szkody przez własnego ubezpieczyciela. Byłby to kolejny milowy krok w stronę normalności. Przykład szkoda z OC sprawcy ubezpieczonego w PTU (jakiś fituling geszeft) moje ubezpieczenie w PZU jeśli zmiany by weszły, lece sobie do PZU likwiduje szkode a PZU ściąga kase z PTU. Jeśli wszystko pójdzie sprawnie to następną polise znowu wykupie w PZU bo zostałem ładnie obsłuzony!!! A nie jak to teraz ma miejsce bujam się z PTU w którym nawet nie idzie z nikim konkretnym pogadać bo wszystko chcą emailem na które to brak odpowiedzi :P

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

RABIN, odnoszę wrażenie déjà vu postu wcześniejszego JOY'a.

Komentarz

• JOY
                    Rider
                    • 2008
                    • 641

Zorr

ALe podpisik masz genialny kupuję

Komentarz

Pracuję...